30 Mart 2012 Cuma

Türklerin Çıkardığı Bazı Paradokslar

"hızlı gideyim ki kimseye çarpmadan hemen eve varayım" – (haydari paradoksu)
trafikte 150 ile giderken yakalanınca sarhoş’un söylediği cümle. sarhoş adam doğru söylemektedir. hızlı giderse trafikte kalma süresini (yani tehlikeli olma süresini) azaltmakta ancak sarhoş olduğundan kaza yapma riskini de arttırmaktadır. (siyah oyunu terk eder)

"orosçplu musun?" - (ramazan paradoksu)
ortaokul gençliğinin ramazan ayında saf öğrencilere “orospu musun” ile “oruçlu musun” kelimelerini bir potada eriterek sorduğu soru. öğrenci evet derse, orospu olacaktır, hayır derse oruç tutmaz bir kafir. kaçış yoktur. beyaz kazanır.

"seni benden başka siken var mı?" - (kozalak paradoksu)
ne cevap verirseniz verin yarra yediniz. (beyaz koşarak kaçar)

"ananıskim!" - (denyo paradoksu)
başına hitap eklendiğinde, (ahmet ananskim, erdinç ananskim vb) anlamını yitirir gibi gözükse de yaman paradokslardan biridir. lan direkt dalıp skiversem mi bu yavşağı, yoksa ehehe diye gülsem mi, senin ananıskim diye laf mı soksam, selamı sabahı kessem mi şeklinde paradokslara sokar insanı.

ananıskim paradoksu zenon’a da sorulmuş, zenon: "teşekkürler annemle seks yapmak istemeniz çok kibarca ama neden" şeklinde gevelemiştir. görüldüğü gibi bu ecnebiler bir boktan anlamazlar.

edit : levent kırca mail attı. kendisinin yazdığı paradoksu da ekleyip teşekkür edelim.
memur paradoksu – memur 450 lira maaş ile 4 kişilik ailesini geçindirir. bu maaşa yaşamak imkansızdır ama memur çocuğunu bile okutur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.