12 Mart 2012 Pazartesi

Türk Lirası’nın (TL) yeni simgesi dizilerde tanıtılacak

Merkez Bankası hafta içinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programla tanıtılan Türk Lirası’nın (TL) yeni simgesi için büyük bir tanıtım kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.
 
Bu hafta içinde, kampanyanın ayrıntıları netleştirilecek. Simge tanıtımı için TL’den sıfır atılması için düzenlenen kampanyanın benzeri yapılması öngörülüyor. Bu çerçevede, düşünülen bazı kampanyalar şöyle:

Simge, yeni seri banknotlarda kullanılacak. Yeni serinin şu anda piyasada işlem gören E-9 serisi banknotlarda TL’nin simgesi olmayacak. Ancak E-9 serisinin ardından basılacak olan E-10 serisi banknotların serisinde TL’nin yeni simgesine yer verilmesi öngörülüyor.

Televizyonlarda yayınlanması için bilgilendirici kısa tanıtım filmleri hazırlanacak.

Çocukların da yeni simgeyi benimsemesi için ders kitaplarında Türk Lirası’nın yeni simgesiyle ilgili bölümlere yer verilecek.

Simge için birçok broşür hazırlanarak dağıtılacak. Tanıtım için köylere kadar gidilecek.

Kuzey-Güney, Umutsuz Ev Kadınları gibi popüler televizyon dizilerinde TL’nin simgesine yer verilmesi için girişimlerde bulunulacak.

Kamu kurumlarında yeni simgeye geçiş için de hazırlıklar başladı. Kamu kurumlarında yeni simgenin kullanımını içeren bilgisayar programlarına dönük çalışmalar hızla tamamlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.