29 Mart 2012 Perşembe

Polis Ankara Kızılay'daki KESK eylemine müdahele ediyor

Polis Ankara Kızılay'daki KESK eylemine müdahele etmeye başladı. Eylemcilere tazyikli su, boyalı su ve biber gazı ile müdahale ediliyor.



Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını

protesto etmek için Kızılay Meydanı’ndan TBMM’ye yürümek isteyen gruba polismüdahale etti.
Başkent savaş alanına döndü
Kızılay Meydanı’nda toplanan grup, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkan kanun teklifinin görüşülmesini protesto etmek için TBMM’ye yürümek istedi.

Gruptakilere destek olmak için bazı CHP’li ve BDP’li milletvekilleri de Kızılay’a geldi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, polis yetkilileriyle görüşerek, grubun demokratik bir eylem yaptığını, TBMM’ye kadar yürümelerine izin verilmesini talep etti. Polis ise eylemin yasa dışı olduğunu belirterek, güvenlik açısından talebin gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.


Görüşmelerin ardından polis minibüsünden eylemcilere dağılmalarına yönelik anonslar yapıldı.

Anonslara rağmen eylemi sürdüren gruptakiler, polislere taş, şişe ve sopa attılar. Eylemcileri durdurmaya çalışan polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler ara sokaklara kaçarken, alandaki birçok iş yeri kepenklerini kapattı. Eylem nedeniyle bir polis helikopteri de havadan gözetim yaptı.
BAŞKENT SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelerek eylem yapan ve geceyi de sokaklarda geçiren KESK üyeleri, Kızılay'dan Meclis'e yürümek isteyince, polis müdahalede bulundu. Eyleme destek vermek için gelen BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de müdahalenin ortasında kaldı. KESK üyeleri, geceyi geçirdikleri GMK Bulvarı'nda sloganlar atarak Meclis'e yürümek istedi. Ancak barikat kuran polis, eylemcilerin yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polis barikatına yüklenerek yürüyüşüne devam etmek istedi. Polis, gaz ve tazyikli su ile eylemcilere müdahalede bulundu.

Bu sırada bir anda ortalık savaş alanına döndü. Bazı göstericiler de gaz ve suya karşı polisi taş yağmuruna tuttu. Atılan gaz, su ve taşlardan eylemci ve polisin yanı sıra çevredeki çok sayıda insan da etkilendi.

BDP'Lİ VEKİLLER DE MÜDAHALE SIRASINDA ARADA KALDI

Göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis de takibini sürdürdü. Başkentin birçok sokak ve caddelerinde polisle göstericiler karşı karşıya geldi. Bu arada polis helikopteri de havadan sürekli eylemcileri takip etti. Bu arada eyleme destek veren BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü müdahale sırasında arada kaldılar. Kürkçü ile Tuncel'in de gaz ve tazyikli sudan etkilendiği görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.