5 Mart 2012 Pazartesi

Nihat Doğan'ın habertürk gazetesine verdiği röportaj

Nihat Doğan'ı hepimiz biliriz. Sert çıkışları, ilginç sözleri ile pek çok kişinin sevdiği biri oldu. Son zamanlarda da Twitter'da yazdıklarıyla internetin fenomeni olmuş durumda...


Nihat Doğan HABERTURK.COM'a konuştu

MADONNA MESELESİ

Madonna konusuyla başlamak istiyorum aslında... Biletler hemen tükendi, 50 bin kişi izleyecek konseri...
İzlesinler... Sapla samanı karıştırmayalım. "Gidelim, vuralım, konser yaptırmayalım" demiyoruz ki. Demokrasi yaşıyoruz. Demokrasi adına insaf! Demokrasi deryasında yüzüp de demokrasiden nemalanmayan insanların demokrasi timsali olup demokrasi bayraktarlığını yapmalarına insaf, edep diyorum. Demokrasi, bunlara göre demokrasi. Bize gelince de "Faşizanca yaklaşım". Amerika'da olsa insanlar ellerine megafon alıp sokaklarda Amerikan Başkanı'na hakaret ediyorlar.
Siz de tepkinizi koydunuz yani...
Demokratik çerçevede tepkini koyabiliyorsun. Biz de tepki koyduk ortaya. Yoksa 100 bin kişi de izler, bana ne? Konsere gidenlere küfür de etmedik. Bana kalırsa "Gelmesini istemiyorum" dedim. "Madonna gelmesin" diye bir başlık açtık, Trend Topic oldu. Kaşrı zihniyet de açtı bir başlık. Twitter, Türkiye'nin aynası demek değildir. Benim annem de Twitter bilmez, kimsenin annesi bilmez. Burada üniversite gençleri ağırlıklı olmak suretiyle girilen bir platform var. Demokratik manada verilen tepkilerden ziyade tepkiye tepki gösterir olmuşlar. Yıllarca "Susma sustukça sıra sana gelecek" söylemlerini görürken bugün bakıyoruz "Sus, susmazsan sıra sana gelecek" söylemlerine başladı. Büyük bir gaflete düştüğümüzün göstergesi bu.

"BİR TARAFTA ALLAH BİR TARAFTA BİR YERLERİNİ AÇMIŞ KADININ ŞARKILARI..."

Biz sizin Madonna haberinizi yaptıktan sonra çok tepki aldık...
Biz istersek o konseri orada yaptırmayız. Kafamızz bozulursa o konseri orada yaptırtmayız. Bizim buradaki amacımız gelen insanlara küfür etmek değil. Madonna gelse ne olur, gelmese ne olur? Ameller niyetlere göredir. Bizim niyetimiz manevi bir meseleydi. Biz "Allah için gelmesin" dedik. O klipteki mesajda "Bugüne kadar bildiklerinizi unutun" diyor. İngilizce yazsaydı oralı dahi olmazdık. Koca koca adamlar "Mevlana da dönüyor" diyor. Mevlana orada ters dönüyor. Allah'ın Kur'an'ına, İslam'a hakaret etmiştir. "Size öğretilenleri unutun" demişlerdir. "Kur'an yalan" demişlerdir. "Unutun" demişlerdir. Biz de "Unutmayız" dedik. Bizden yana olanlar da haktan yana olanlar. Bir taraftan Allah var bir taraftan bir yerlerini açmış, 50- 60 yaşındaki kadının şarkıları var. Eğleneceğiz diye cennetten mi olacağız? Onunla aynı zihniyeti paylaşanlar seni ararlar, telefonunu da kilitlerler. Bunlar acınacak haldeler. Endonezyalılar gelmiş Osmanlı'ya, "Bizim ülkemizi sömürüyorlar. Siz adaletçisiniz. Ölüme, zulüme karşısınız, bizi zulümden kurtarın" dediğinde Osmanlı padişahı, "Gereği düşünülür" demiş. Yardım isteyen Endonezyalılar, geri
döndüklerinde vatandaşları "Osmanlı bizi kurtaracak mı?" demişler. Elçiler de, "Padişah gereği düşünülür" demiş. "Yandık, zulüme devam" demişler. Aradan 20 gün geçmiş, denizden gemiler yaklaşmış. Çok korkmuşlar. Bir bakmışlar ki gelen Osmanlı askeriymiş. Osmanlı gelip zulümü bitirmiş. Biz böyleyken, İslam alfabesinin Müslümanlar için yanlış mesaj veren toplumları savunur olmuşuz.


devamı:http://magazin.haberturk.com/ozel-roportajlar/haber/721717-bir-yerde-allah-bir-yerde-bir-yerini-acmis-kadin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.