29 Mart 2012 Perşembe

KESK üyelerine polis dağılmaları için bir saat süre verdi

4+4+4 sistemini protesto için Kızılay Meydanı'na gelen KESK üyelerine polis dağılmaları için bir saat süre verdi.

Polis 1 saat süre verdi, KESK eylemde kararlı
4+4+4 eğitim modeli ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için yurdun çeşitli illerinden gelerek Ankara'da toplanan KESK üyelerinin eylemi sürüyor.
Dün sabah saatlerinden itibaren, Ankara'da toplanan ve zaman zaman polisle karşı karşıya gelen eylemciler, bugün de alanlara indi. Dün akşam yağan yağmura rağmen GMK Bulvarı üzerindeki oturma eylemlerini aralıksız sürdüren KESK üyelerine, şehir dışından gelen ancak güvenlik güçleri tarafından Tandoğan'da tutulan gruplar da katıldı. Sabah saatlerinden bu yana protestolarını GMK Bulvarı'nda sürdüren eylemcilere karşı, emniyet güçleri de sayısını artırdı.



KESK Genel Başkanı Lami Özgen ANKA'ya yaptığı açıklamada eylemlerine bugün de devam edeceklerini belirterek, polisin ise kendilerine dağılmadıkları takdirde müdahale edeceğini söylediğini ifade etti. Özgen, "Polis zor kullanmak suretiyle, bizleri dağıtacağını söyledi. Olası bir polis müdahalesinden biz sorumlu değiliz, eylemimize devam edeceğiz" dedi.

Eylemciler, "Gerici Irkçı Eğitime Hayır", "AKP'ye teslim olmayacağız" şeklinde sloganlar atarak ve marşlar söyleyerek protestolarına devam ediyor.

POLİS 1 SAAT SÜRE VERDİ

Kızılay Meydanı'na gelen KESK üyelerine polis dağılmaları için bir saat süre verdi.

Yurdun çeşitli yerlerinden Ankara'ya gelerek Kızılay'da zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto eden KESK'e bağlı sendikaların üyeleri geceyi Kızılay'da GMK Bulvarı'nda geçirdi.

Güvenlik güçleri anonslarla eylemin yasal olmadığını belirterek eylemcilerden bir saat içinde dağılmalarını istedi, aksi takdirde müdahale edileceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.