30 Mart 2012 Cuma

Galatasaray – Fenerbahçe kadın basketbol Maçında çıkan olaylar

Bu sezon İstanbul’da ilk kez derbi maçını birarada izleyen(!) iki takım taraftarları Kadınlarda Avrupa Basketbolu’nun en önemli organizasyonunda olay çıkardı. Karşılaşma bir çok kez dururken maçın bitiminde salon adeta savaş alanına döndü


Derbide olaylar çıktı!
İki ezeli rakibin Abdi İpekçi Salonu’ndaki buluşmasında yine olaylar çıktı. Bu sezon İstanbul’da ilk kez birarada maçı izleyen (!) iki takım taraftarlarının çıkardıkları olaylar korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.Derbide olaylar çıktı!
Maç başlamadan birbirlerine küfürlü tezahüratlar yapan iki takım taraftarları henüz ilk saniyelerinden itibaren de çok sayıda konfeti, yanıcı ve patlayıcı maddeyi sahaya attı. Hakemlerin bir çok kez oyunu durdurmasına neden olan bu maddelerin atılması bir türlü önlenemedi. Konfetiler, daha sonra yanıcı maddelerin atılmasıyla alev aldı. Görevlilerin müdahalesiyle kısa sürede konfetiler söndürülerek büyük bir tehlikenin önüne geçildi.

Derbide olaylar çıktı!
İki takım taraftarlarının birbirine en yakın olduğu noktada yer alan güvenlik kordonuna rağmen zaman zaman karşılıklı atışmalar yaşanmakla beraber, güvenlik güçleri temasa izin vermedi. Karşılaşma Fenerbahçe’nin galibiyetiyle tamamlanırken, maç sonunda salon adeta savaş alanına döndü.

Yaralananlar oldu
Maçın sonlanmasının hemen ardından her iki takım taraftarlarınca çok sayıda yanıcı ve patlayıcı madde bir anda sahaya atılmaya başlandı. Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun olduğu bölüme de isabet eden yanıcı maddeler, üzerlerine su dökülerek etkisiz hale getirilirken, bir kişinin kafasına da yabancı madde isabet etti. Atılan yanıcı maddelerin dumanı nedeniyle salon içinde uzun süre göz gözü görmedi.
Derbide olaylar çıktı!


Ağır ceza gelecek
Karşılaşma sonunda salondan önce Galatasaray taraftarının çıkacağı anons edildi. Ancak sarı-kırmızılı taraftarlar çıkmakta direnince emniyet güçleri biber gazı kullandı. Salonun dışında da polisle kavga eden sarı-kırmızılı taraftarlar iki tane motorlu polise saldırdı ve polisleri yaralarken, motorlarını da parçaladı. Bu sırada bazı taraftarların da yaralandıkları görüldü. Çıkan olaylar nedeniyle FIBA’nın iki takıma da ağır ceza vereceği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.