2 Mart 2012 Cuma

Facebook'da Basketbol oyunu oynamak

Türkiye Facebook kullanıcı sayısı bakımından dünyada önde gelen ülkelerden birisi konumunda. Facebook kullanıcıları sosyal medyada arkadaşları ile çeşitli konularda bilgi alışverişi yapıyorlar, sohbet ediyorlar, oyun oynuyolar.

Facebook içinde Zynga adlı oyun firmasının geliştirdiği oyunları toplamda yüzmilyondan fazla kullanıcı oynuyor. Bu şirketin değeri milyarlarca dolarla ölçülüyor.

Türkiye'de de Facebook için oyun geliştiren firmaların sayısı gün geçtikçe artıyor. 10 milyondan fazla Türk kullanıcı Facebook üzerinde yerli ya da yabancı oyunlar oynuyor.

Türkiye'nin en popüler spor sitelerinden Mackolik.com da Facebook üzerinde basketbolseverler için tamamen eğlence amaçlı bir oyun geliştirdi ve ve bu oyun daha ilk haftasında 30.000 kişi tarafından oynanmaya başlandı.

Mackolik'in Genel Müdürü Erdem Yurdanur, iLikeBasketball oyunu ile ilgili olarak şunları söyledi : "Türkiye'de son zamanlarda basketbola çok büyük bir ilgi olduğunu Mackolik.com'un basketbol sayfalarına olan ziyaret sayılarının katlanarak artmasından dolayı çok net görüyorduk. Aynı zamanda Facebook'a da büyük bir ilgi var. Bu nedenle basketbol sevgisini artırmayı amaçlayan, tamamen eğlence amaçlı, kullanıcıların birbirleri ile yarıştıkları ve basketbol bilgilerini gösterebildikleri, NBA, TBL ve EuroLig maçlarındaki takımların oyuncularından oluşan bir nevi Fantezi Lig oyunu geliştirdik. Oyuna çok büyük bir ilgi var ve biz de hala oyuna yeni eklemeler yapıyoruz. Çok kısa sürede İngilizce versiyonu da olacak olan bu oyunda tüm dünyadan basketbol seven insanları biraraya getirmiş olacağız."

Oyunu oynamak için facebook üyesi olmanız ve bu linke tıklamanız yeterli: TIKLAYIN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.