8 Mart 2012 Perşembe

Albert Einstein'ın çocukluğu geçmişi - kısaca hayatı

Albert Einstein, konuşmaya geç başlaması dışında normal bir çocukluk dönemi geçirdi. Albert Einstein 1884 yılında eğitimi için özel dersler ve 1885 yılında da keman dersleri aldı. Aynı yıl Yahudi olduğu halde Munich’deki Katolik Okulu’nda eğitimine başladı. 1888′de yine bu şehirdeki Luitpold Gymnasium’a geçerek eğitimine devam etti. Albert Einstein Eğitim hayatından hoşlanmıyordu.
Albert Einstein Konuşmaya geç başlaması ve içine kapanık bir çocuk olması, ailesini tedirginliğe düşürmüşse de, sonraki yıllarda bu korkularının gereksizliği anlaşılacaktı. Giderek meraklı, hayal gücü zengin bir çocuk olarak büyüyordu.
Albert Einstein Okulu hiçbir zaman sevemedi. Gerçekten de, genç Einstein’ın ileride ortaya çıkacak dehasının temelleri, kendisinin de sonradan belirttiği gibi, okulda değil başka yerlerde atılmıştı.Gençliğinde bu geometrinin büyüsüne kapılmayan bir kimsenin, ileride kuramsal bilimde parlak bir atılım yapabileceği hiç beklenmemelidir.
Albert Einstein Lise öğrenimini 1894′te İsviçre’de tamamladı ve 1896′da Zürih Politeknik Enstitüsü’ne girdi.
Einstein, Sırp asıllı Mileva Maric adlı bir fizik öğrencisi ile evlendi. Mileva, Einstein’nın 1905′te çıkardığı araştırmanın matematik hesaplarında yardımcı olmuştur.
1955′te hayata gözlerini yumana kadar bilim dünyasına çok şey kattı
Ölümünden sonra otopsisini yapan Dr. Thomas Stoltz Harvey beynindeki anormaliyi fark etti. Paryetal lobunun normal insanlarınkinden %15 daha büyük olduğunu keşfetti. Beynin bu bölgesi matematik ve görsel yetenekle ilgili becerilerinin geliştiği bölge idi. Ayrıca Einstein’nın beyninin normal insanlardan %73 daha kıvrımlı olduğu gözlemlendi


1 yorum:

  1. yorumumuzu almazsanız arkadaşlarıma bu siteye girmesin ve yadda yorum yazmasın bu bize tehtihmi derseniz ve yayınlamasanız herkeze derim açmasın evet bu tehtih neyse bu site 1 numara ödevimde çok işe yaradı hocam bana 100 verdi hatta 1000 olsa 1000 verirdim dedi çok güzel hatta muheşem.::)):)

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.