30 Mart 2012 Cuma

Abdullah Gül Rektörlüğe Prof.Dr. Aygün Attar'ı atadı



Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof.Dr. Aygün Attar'ı atadığı belirtildi.
Prof.Dr.Attar daha önce Giresun Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı da yapmıştı.
 
Gül'ün atadığı isim YÖK'ün listebaşıydı 

Giresun Üniversitesi'nde rektörlük koltuğu 1 Haziran 2010'da emeklilik üzerine boşalmıştı. Giresun Üniversitesi'nde yapılan seçimler sonucu YÖK 31 oyla birinci ve 29 oyla ikinci olan adayları eledi, 1 oy olan Prof. Dr. Murat Teker'i ise Cumhurbaşkanı Gül'e sunduğu aday listesine aldı.
18 Haziran 2010'da yapılan rektörlük seçiminde Halil İbrahim Bahar31, Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr.Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Yılmaz Can 2, Prof. Dr. Murat Teker ise 1 oy almıştı.
1 Temmuz 2010'da toplanan YÖK Genel Kurulu, seçimde en fazla oyu alan Bahar ile ikinci olan Türkmen'i eledi, seçimde üçüncü olan Attar'ı listebaşı yaptı. Ayhan Bölük ikinci ve Yılmaz Can ise üçüncü sıraya yerleştirildi ancak hazırlanan liste, Can'ın istifası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'na sunulamadı. Mahkemelik de olan süreç sonucu listeden çıkarılmasını isteyen Can'ın yerine seçimde 1 oy alan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Teker'in üçüncü aday olarak Cumhurbaşkanlığı'na sunmaya karar verildi.

Azeri Prof'un Facebook'u Atatürk'ün özdeyişiyle başlıyor 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Giresun Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof.Dr.Aygün Attar'ın Facebook sayfasına "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır! M.Kemal Atatürk" cümlesiyle başlıyor.
Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Aygün Attar 1965'te Bakü'de doğdu. Bakü Devlet Üniversitesi Siyasal Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1993'te Rusya Bilimler akademisinden Tarih Doktarasını alan Aygün, 1994'te Doçent, 2003'te Profesör oldu.
Rusça, Farsça ve İngilizce bilen Prof. Dr. Attar, Üniversiteler Arası Kurul, Askeri Tarih Komisyonu ve Avusturya-Türk Bilim Ofisi üyelikleri yaptı. Attar'ın uzmanlık alanları arasında "Ermeni sorunu, İran Türkleri, Irak-Afganistan Türkmenleri, Türkiye-Kafkasya Tükmenleri, Türkiye-Rusya Türkmenleri ve PKK terörü" bulunuyor.
Aygün'ün rektör yardımcılığı görevi, Giresun Üniversitesi'nde yaklaşık iki yıl süre rektörlük seçimi sürecinin ilk aylarına rastladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.