5 Mart 2012 Pazartesi

2012 Thy Hostes Alımı Hosteslik Kabin Memur Alımları Başvurusu

Thy Hostes Alımı Türk Hava Yolları Hosteslik Kabin Memur Alımları Başvurusu 2012
Thy Hostes Alımı Türk Hava Yolları Hosteslik Kabin Memur Alımları Başvurusu 2012
Türk Hava Yolları, kabin memuru alımı yapacağını açıkladı. Gerekli şartları ve koşulları ise şu şekilde sıraladı…
İşte THY’nin kabin memuru olabilmek için gerekli şartlar;
Ön Koşullar
1. T.C. uyruklu olmak. 2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz etmesi zorunludur.) 3. Orta seviyede yabancı dil (İngilizce) bilmek. 4. Erkek adaylar için, işe kabul tarihi itibariyle askerlik hizmeti en az 1 yıl tecilli olmak. 5. İstanbul ilinde ikamet etmeyi kabul etmek. 6. 01.01.1980 ile 31.12.1986 tarihleri arası doğumlu olmak. 7. Adli sicil kaydı olmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)
Sağlık ve Fiziki Koşullar
1. Bayanlar için 1.63-1.80 cm. arası boya sahip olmak. 2. Erkekler için 1.70-1.90 cm. arası boya sahip olmak. 3. Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY veya THY’nin belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.) 4. Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY’nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uygun olduğuna dair rapor almak.) 5. Herhangi bir engeli (Fiziksel ve zihinsel olarak) bulunmamak.
Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol
• Yukarıdaki şartları haiz olan adayların, ilana online olarak (İnternet üzerinden) başvurmaları gerekmektedir. İlana online olarak başvuruda bulunan adaylar, başvurusunu eksiksiz olarak doldurup onayladıktan sonra karşılarına aday numarası ve şifre ekranı gelecektir.
• Internet üzerinden başvuru yapan tüm adaylar alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ve şifre ile takip edeceklerdir. Bu nedenle söz konusu aday numarası ve şifrenin özenle korunması gerekmektedir.
Başvuru formuna www.thy.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
İlan, yeterli görülen sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacağı için elinizi çabuk tutmanızı ve hemen başvuruda bulunmanızı tavsiye ederim.
Her iş başvurusunda olduğu gibi bence artık hostes alımlarında da üniversite şartı konmalı. İş ilanlarına baktığınızda lise mezunu arayan çok az… Hostesliğe 1-1,5 milyara yakın maaş alınan bir iş olarak bakıldığında, yurt dışında Türkiye’yi temsil ettikleri düşünüldüğünde artık bu meslekte de lise mezunu şartının kaldırılması bunun yerine en az 2 yıllık üniversite mezunu şartı konulması gerektiğini düşünüyorum. Bu işin daha ciddiye alınan bir iş haline gelmesi için bunun iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Liseden mezun olmuş, üniversiteyi kazanamamış her işte üniversite mezunu istenirken burada böyle bir şart olmadığını görüp gelen birçok boş insan var başvurulara… Geçtiğimiz yıllarda 7 binleri bulan başvurular olmuştu. İş başvurularını değerlendiren profesyoneller seçim yaparken eminim okula dikkat ediyorlardır.
Geçtiğimiz günlerde yaşadığım ilginç bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bindiğim bir taksi şoförü ne gariptir ki bana 7 ay THY’de uçuş hostesliği yaptığını söyledi aslında stewart olduğunu dahi söyleyemedi uçtum dedi durdu. Genç, kaba saba, serseri vari, kabadayı tarzlı biriydi. Çok şaşırdım hosteslik yaptığını söylediğinde hatta inanmadım… Yolumuz uzun olduğu için işin içeriğini öğrenmek istedim. Bir yerden torpil bulmuş ve kendisine Hamdi Topçu’nun ismi verilmiş. Sınavlara girmiş işe alındığı söylenmiş eğitim almış. Tüm bunlardan sonra kendi işinden ayrılmış ve başlamış uçmak için beklemeye… Ancak kendisine psikolojik testten kaldığı söylenmiş… Kim söylediyse bunu tebrik ederim doğru teşhis koymuş. Ancak torpil kuvvetli gelmiş ve bu psikolojik testten kalan beyimiz Hamdi Topçu’yla tekrar görüşüp işe başlamış ve 7 ay uçmuş. Çok çok üzüldüm THY uçaklarında böyle bir kişinin uçuş hostesi olarak görev yapması bence büyük bir ayıp. Hiçbir şekilde THY’ye yakışmayan bir durum. Bir siyasi partide gençlik kolunda olduğunu söyledi bana… Nerde olursa olsun bence şirketin prestiji için kimse torpille işe alınmamalı… Yeni alımlarda da buna çok dikkat edilmesini dilerim.
Hostes Kabin Memur Alımları için bu linke tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.