24 Şubat 2012 Cuma

Eurovision Şarkı Yarışması eşcinsel bir organizasyon mu?

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de geçen cumartesi düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'da Sırp şarkıcı Marija Şerifoviç tarafından seslendirilen ve birinci olan "Molitva" adlı şarkının bir Arnavutluk parçası olan "Ndarja"dan çalıntı olduğu iddia edildi.

Aftonbladet adlı İsveç gazetesi bu iddiasını, finalden sonra YouTube'a konulan bir videoya dayandırdı. Videoda her iki şarkının karşılaştırılması yapıldıktan sonra yüzlerce müzikseverin ağır eleştirileri yansıtıldı.


Ünlü talkshowcu Okan Bayülgen programından Eurovision yarışmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Okan Bayülgen, Eurovision Şarkı Yarışması için “Eşcinsellerin bir araya gelmesi ve kaynaşması için düzenlenen yarışmadır” dedi.
Bayülgen, sunduğu “Medya Kralı”nda, Avrupa Yayın Birliği (EBU)'nun her yıl Avrupa ülkeleri arasında düzenlediği dünyanın en ünlü ve uzun soluklu şarkı yarışması olarak kabul edilen Eurovision Şarkı Yarışması için “Eşcinsellerin bir araya gelmesi ve kaynaşması için düzenlenen yarışmadır” dedi. Trhaber'e göre; Türkiye’nin durumun farkında olmadığını da belirten Okan Bayülgen, “Türkiye bunu anlayamadı ama Rusya, Norveç, İrlanda bunu anladı. Gönderdikleri yarışmacılardan da bu anlaşılmakta” diye konuştu. Bayülgen, “Eurovision’un eşcinsellerin yarışması olduğu” iddasını Hakkı Devrim’le ve konuklarıyla da paylaştı. Eurovision’un eşcinsellerin yarışması olduğunun önemli bir bilgi olduğunu ifade eden Hakkı Devrim’de olayı kabul ettiğini belirterek, konunun çok tartışılacağını söyledi.



Azerbaycan yetkilileri 2012'de Bakü'de yapılacak Eurovision yarışması için eşcinsellerin de ülkeye gelmesinde hiç bir sorun olmadığında ısrarlı.
Ancak bu tür güvenceler, Azeri toplumunda eşcinsellerin gördüğü muameleyi birinci elden yaşayanlar için fazla bir anlam taşımıyor.
Kısa süre önce Fransa'dan siyasi sığınma hakkı alan eşcinsel Azeri sanatçı Babi Badalov, "Ağabeyim önce beni, sonra kendini öldüreceğini söyledi" diyor.
"Eşcinsel olduğum ortaya çıkınca kızkardeşim de telefonda bana bağırdı ve ülkeden uzak durmamı istedi. Bir daha onlarla görüşebileceğimi hiç sanmıyorum."
Times : "Eurovision Şarkı Yarışması dünya çapında, eşcinsellerin Federasyon Kupası'na dönüştü" Kenan Doğulu hakkında da ilginç bir yorum : "Gerçi aynası aksinin kanıtıydı ama, Türkiye'nin Ricky Martin'e yanıtı olduğu yönündeki yanlış bir algılamaya karşın, kalçalarını kıpırdatıp, hoplayıp sıçrayarak dans eden Kenan Doğulu'yu seyretmek eğlenceli değil miydi? Eğer Kenan Doğulu, Türkiye'nin Ricky Martin'e yanıtıysa, Türkler soruyu da yanlış duydular demektir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.