Kısa adı UNESCO olan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu, 25 Ekim–10 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Genel Konferansı’nda Bilgi ve İletişim Komisyonu tarafından kabul edilen bir öneriyle 13 Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan etmiştir.
Bilgi ve İletişim Komisyonu’nda görüşülen öneri hakkında 34 devlet, 1 Hükümetlerarası Kuruluş ve 1 Sivil Toplum Kuruluşu söz alıp lehte görüş bildirerek Dünya Radyo Günü İlanı’nın Genel Konferansa tavsiye edilmesine karar vermiş, öneri Komisyondan geldiği şekilde Genel Konferans tarafından kabul edilmiştir. Buna göre Genel Konferans: Birleşmiş Milletler Radyosu’nun kuruluş günü olan 13 Şubat’ın “Dünya Radyo Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir. Kararda yayıncılar arasında uluslararası işbirliği ve yardımlaşma ağı kurulmasına ve medya kuruluşları ile halk arasında radyonun önemine yönelik duyarlılığın artırılmasına vurgu yapılmıştır.
Kararda UNESCO Üyesi devletlerin bu günü yerel, ulusal düzeyde Milli Komisyonların, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve geniş halk kitlelerinin yanı sıra farklı kuruluşların (okullar, üniversiteler, belediyeler, şehirler, yayıncılar, basın, dernek ve vakıflar, müzeler ve kültürel organizasyonlar vb.) katkı ve katılımlarıyla kutlamaları istenmektedir.
Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Şanlıurfa Temsilcisi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Mahmutoğlu, Dünya Radyo Günü'nü kutladı.
Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Şanlıurfa Temsilcisi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Mahmutoğlu, Dünya Radyo Günü'nü kutladı. Kutlama mesajı yayınlayan Radyo Televizyon Meslek Birliği ( RATEM ) Şanlıurfa Temsilcisi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Mahmutoğlu, "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Birleşmiş Milletler Radyosu'nun kuruluş günü olan 13 Şubat'ı Dünya Radyo Günü ilan etmiştir. Bu kapsamda, radyolar geniş kitlelere ulaşan en büyük iletişim araçlarıdır. Sağlıklı toplumlar için, özgür, bağımsız ve çoğulcu radyoların etkileri her geçen gün daha da artmakta. Radyo,
en esnek kitle iletişim aracı olmak özelliğine sahiptir. Radyo sestir. Görüntü yok, gazetede olduğu gibi yazı ve fotoğraf yok. Radyo yalındır. Onun ışığa, kameraya, dekora ihtiyacı olmaz. Profesyonel olmayanlara bile sesini duyurmak şansı verecek kadar da demokratiktir. Radyo yalnızca size ait bir dosttur, başka ifadeyle kişiseldir. Radyo eğitir. Türkiye'de ve Şanlıurfa'da radyoların hak ettikleri yerlere gelmesini temenni ederek, Dünya Radyo Gününüz kutlu olsun" dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.