25 Şubat 2012 Cumartesi

Alanya'da bulunan süper lüks L Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi

Bazı cezaevlerinde bulunan tutukluların Alanya'da bulunan süper lüks L Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi'nde kalmak için suç uydurdukları iddia edildi.

Bu cezaevinde kalmak için suç uyduruyorlar!
Kayseri ve Çorum Cezaevleri'nde yatan iki kişinin, Alanya'daki deniz manzaralı süper lüks L tipi açık ve kapalı cezaevine nakillerini yaptırabilmek için suç uydurdukları ortaya çıktı. Çorum Cezaevi'nde bulunan R.K.(28) isimli tutuklu Alanya Adliyesi'ne dilekçe göndererek faili meçhul bir cinayeti itiraf edeceğini bildirdi. Dilekçe üzerine Alanya Adliyesi'ne getirilen R.K., savcıya ifade verdi. İddiaya göre, öldürülen iki adamı gömdüklerini söylediği belirtilen R.K., daha sonra olayın doğru olmadığını ifade etti. R.K.'nın ifadesinde Çorum Cezaevi'ni sevemediğini Alanya Cezaevi'ne yerleşmek için plan yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

Memleketine yakın diye Alanya'ya naklini istediğini, ancak bunun yapılmadığını belirten mahkumun, cezaevinde tanıştığı şahıslardan birinin kendisine Alanya'da suç işlediğini söylemesi halinde bu cezaevine alınabileceğini söylediğini aktardı. Kendisinin de bu şekilde plan yaptığını belirten hükümlü, amacının tamamen Alanya Cezaevi'ne yerleşmek olduğunu ve faili meçhul cinayetin işlenmediğini itiraf etti. Pişman olduğu şeklinde savcıya ifade veren R.K. hakkında suç uydurmadan soruşturma başlatıldı ve tekrar Çorum Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan 2011 yılında da benzer bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Kayseri Cezaevi'nde tutuklu bulunurken dilekçe vererek 4 yıl önce Alanya'da İsrail gemilerini protesto etmek amacıyla Lübnanlı 3 Hamas militanından aldığı ve birlikte yaptıkları bombaları yayla yolunda bir yerde sakladığını beyan eden A.K.'nın (36), Kayseri Adliyesi'nde ifade verdiği öğrenildi. Geçen yıl Alanya'ya getirilen şahsın da ifadelerinin gerçek olmadığı belirlendi. Şahıs hakkında suç üstlenmeden dava açıldığı ve bu davanın halen devam ettiği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.