2 Şubat 2012 Perşembe

74 kişinin öldüğü maç faciası mısır'da neler oluyor?

Mübarek sonrası otoritenin bir türlü sağlanamadığı maçta, adeta katliam yaşandı.ev sahibi Al Masry takımının, ülkenin en başarılı takımı olan Al Ahly’yi 3-1 yenmesinden sonra taraftarları sahaya inince resmen savaş çıktı.İlk belirlemere göre 74 kişi öldü, 180 kişi yaralandı.
Port Said kenti yetkilileri, evsahibi El Masri futbol takımı taraftarlarının Mısır’ın bir numaralı takımı olan El Ahli’ye karşı kazandıkları 3-1’lik zaferi kutlamak için sahaya akın ettiğini açıkladı

Mısır’ın Port Said kentinde, Al-Ahly ve ev sahibi takım olan Al-Masry arasında oynana maçtan sonra çıkan olaylarda 74kişi öldü, 180 kişi de yaralandı. Yaşanan olayların ardından, ülkede futbol liginin suresiz olarak iptal edildiği bildirildi.
Olayların, ev sahibi Al Masry takımının, ülkenin en başarılı takımı olan Al Ahly’yi 3-1 yenmesinden sonra, taraftarların sahaya akın etmesi ile başladığı, güvenlik güçlerinin müdahalesinin yetmediği olaylar sırasında bazı güvenlik görevlilerinin de yaşamını yitirdiği belirtildi. Mısır Sağlık Bakanı Yardımcısı, Mısır’da yaşanan en kanlı futbol olayında 74 kişinin öldüğünü, 180 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.