Macaristan asıllı Amerikalı aktris ve televizyon yıldızı. 1936 yılında Macaristan Güzeli seçilen Gabor, Hollywood'a geldikten sonra da döneminin en güzel ve çekici kadınlarından biri olarak anılmıştır. 1958 yılında "En Göz Alıcı Aktris" kategorisinde Altın Küre'yi kazanan Gabor'un, Televizyon kategorisinde Hollywood Ünlüler Kaldırımı'nda yıldızı bulunmaktadır.
Hayatının en göze çarpan yönü evlilikleridir. Başından 8 evlilik geçmiş, bunlardan ilki 1937'de evlenip 1941'de boşandığı Türk siyasetçi Burhan Asaf Belge ile olmuştur. Daha sonra Conrad Hilton ile evliliğinden olan tek çocuğu Francesca Hilton, Paris Hilton'un büyük teyzesidir. 1949 yılında evlenip 1954 yılında boşandığı George Sanders, 1970 yılında yine kendi gibi aktris olan ablası Magda Gabor ile evlenmiştir. 1986 yılından beri Prens Frédéric von Anhalt ile evli olan aktris, Anhalt Prensesi ünvanını almıştır.
Click this bar to view the full image. |
Filmleri
Lovely to Look At (LeRoy, 1952)
We're Not Married (Goulding, 1952)
Moulin Rouge (Huston, 1952)
The Story of Three Loves (Minnelli, 1953)
Lili (Walters, 1953)
L'ennemi public no.1 ("The Most Wanted Man") (Verneuil, 1953)
Ball der Nationen ("Ball of the Nations") (Ritter, 1954)
3 Ring Circus (Pevney, 1954)
Death of a Scoundrel (Martin, 1956)
The Girl in the Kremlin (Birdwell, 1957)
The Man Who Wouldn't Talk (Wilcox, 1958)
Country Music Holiday (Ganzer, 1958)
Queen of Outer Space (Bernds, 1958)
For the First Time (Maté, 1959)
La contessa azzurra ("The Blue Countess") (Gora, 1960)
Boys' Night Out (Gordon, 1962)
Picture Mommy Dead (Gordon, 1966)
Drop Dead Darling (1966)
Arrivederci, Baby! (Hughes, 1966)
Up the Front (Kellett, 1972)
Won Ton Ton, the Dog Who Saved Hollywood (Winner, 1976)
Every Girl Should Have One (Hyatt, 1978)
Frankenstein's Great Aunt Tillie (Gold, 1984)
Charlie Barnett's Terms of Enrollment (1986)
Smart Alec (Wilson, 1986)
Johann Strauß: Der König ohne Krone ("Johann Strauss: The King Without a Crown") (Antel, 1987)
The Naked Truth (Mastorakis, 1992)
Est & Ouest: Les paradis perdus ("East & West: Paradises Lost") (Rival, 1993)
Araştırmacı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Atatürk'ün, İngiliz istihbarat birimlerince kurulan aşk tuzağı sonucu ünlü film yıldızı Zsa Zsa Gabor tarafından öldürüldüğünü iddia etti.
Yurtsever, dünya tarihinin yeniden yazılmasını tartışmaya açtığı "Şifre" isimli kitabında, Atatürk ile dünya güzellik kraliçesi ve ünlü film yıldızı Zsa Zsa Gabor arasında yaşanan aşk ilişkisine yer verdi.
Dünya tarihi üzerinde yaptığı araştırmalar sırasında tesadüfen bir ayrıntının izini sürerek, Atatürk'ün, güzelliğiyle ünlü Zsa Zsa Gabor ile yaşadığı aşkı ortaya çıkardığını söyledi. İngilizler'in, Atatürk'ün 1937 yılında Kerkük, Filistin ve Antakya'ya düzenleyeceği askeri harekat ve savaşı önlemek için Gabor'u Atatürk'ün yanına gönderdiğini ileri süren Yurtsever, Gabor'un, Atatürk'ü kurduğu aşk tuzağıyla öldürdüğünü öne sürdü.
Atatürk'ün normal bir şekilde ölmediğini savunan Cezmi Yurtsever, "'Şifre' kitabının yazım çalışmaları esnasında İngiliz istihbaratının önde gelen casuslarından Gertrude Bell ve Lawrence ile ilgili gizli dosyaları araştırırken 1937 yılında zamanın Matbuat Umum Müdürü Burhan Belge'nin beraberinde Türkiye'ye getirilen Macaristan yurttaşı dünya güzellik kraliçesi Zsa Zsa Gabor'un, Atatürk ile tanıştırıldığı ve kısa zamanda bu ilişkilerin aşka dönüştüğü hakkında bilgilere ulaştım.
Gabor'un, gazeteci Wendy Leigh'e yaptığı itiraflarda ilişkinin 6 ay kadar sürdüğü, Atatürk'ün hastalanması üzerine ilişkinin sona erdiği hakkında bilgilere yer veriliyor. 1937 yılında Atatürk, Ortadoğu'da yaşanan sorunlara doğrudan ilgi gösteriyordu.
GABOR'UN HATIRALARINA DİKKAT
Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmenler'in haklarını korumak için Kerkük'e, Filistin sorunundan dolayı da Müslümanlar'ın ezilmemesi için Kudüs'e, güney sınırlarımızdaki Fransız manda yönetiminde bulunan Antakya'ya askeri müdahale ve savaş hazırlıklarını planlıyordu. Atatürk'ün muhtemel savaş hazırlıklarını öğrenmek için İngiliz istihbaratı, Gabor'un aşkını yakından izlemeye aldı. Atatürk'ün bu ilişki süreci sonrası hastalanması, kalenin içten yıkılması anlamına da geliyordu. Atatürk'e karşı İngiliz istihbaratının hazırladığı aşk tuzağı sonuçlarını verdi.
Atatürk, 1938 yılı mart ayı içinde vücut fonksiyonları çökertilmiş ölümcül bir hastaydı. Kısa sürede ise Atatürk'ün ölüm yolculuğu başladı" dedi.
Gelişmelerin en ilgincinin, Atatürk'ün Gabor ile aşk bağlantısının, İngiliz istihbaratının internete de yansıyan hususi özellikler raporlarında da açıklanması olduğunu belirten Yurtsever, "Gabor, Atatürk ile olan beraberliğinden sonra, kız kardeşini İngiliz İstihbarat Sorumlusu, Dışişleri Bakanlığı Görevlisi Eric Drimmer ile evlendirdi. Kendisi de ABD'ye yerleşerek dünyaca ünlü bir film artisti oldu. 90 yaşına merdiven dayayan Zsa Zsa Gabor'un, Atatürk ile ilgili hatıralarına yansıyan belgelere ve açıklamalara dikkat edilmelidir" diye konuştu.
Araştırmalarının gerçekleri yansıttığını savunan Yurtsever, "Atatürk'ün ölümüyle ilgili belgelerin yetkililer tarafından açıklanması gerekiyor" diye konuştu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.