23 Aralık 2011 Cuma

melih gökçek ankara'ya soykırım anıtı cezayir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransız mezaliminin dünyanın her tarafında yapıldığını söyleyerek, "Karşı ortak tavır olarak bütün dünyaya bu mezalimi duyurmamız lazım, bunun için de sembol olarak Türkiye'ye bir Cezayir Anıtı dikelim dedik" dedi.
Gökçek'ten Fransızları çıldırtacak teklif!
Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gökçek, soru üzerine Fransa'da çıkan yasaya karşı gerçekleştirilecek olan anıt projesine ilişkin olarak, "Biz Fransa'ya karşı değiliz, doğrudan doğruya Sarkozy'ye olan karşı bir tepkimiz onun gibi düşünenlere karşı, hatta içimizdeki Fransızlara bile karşı ciddi bir tepki koyabilmek maksadıyla. Kalkıp da bir Ermeni katliamıyla suçlanacaksak, Türkiye'de böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil. Sadece Cezayir'de değil, dünyanın dört bir tarafına bakın, Antep'te bile Fransız mezalimi meşhurdur. Ben, ilk, orta ve lise tahsilimi Gaziantep'te yaptım. Hep Fransız mezalimiyle, orada yapılan mezalimleri öğrenmekle geçirdik çocukluk yıllarımızı, dolayısıyla bu mezalim dünyanın her tarafında Fransızlar tarafından yapılmıştır. O zaman karşı ortak tavır olarak bütün dünyaya bunu duyurmamız lazım Bunun için de sembol olarak Türkiye'ye bir Cezayir Anıtı dikelim dedik" dedi.
Anıtla ilgili yaklaşık 6-7 ay önce bir maket hazırladıklarını belirten Gökçek, kısa bir süre önce bunun belediye meclisine takdim edildiğini kaydetti. Gökçek, bu maketi Cezayir elçisine takdim ettiklerini, maketin Cezayir elçisinin odasında bulunduğunu ve bu maketin yapılmasının yeniden gündeme getirileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.