31 Aralık 2011 Cumartesi

Galatasaray Fenerbahçe'yi Kadıköy'de neden yenemiyor?

Bunun tek bir nedeni  olduğunu sanmıyorum. Galatasaray'ın  Kadıköy'de fenerbahçe'yi yenemediği   12 sezonu kabaca  üçe bölecek olsak;

ilk dört senede büyük ölçüde fenerbahçe stadının atmosferi (sahaya atılan yabancı maddeler,fiili saldırılar,seyirci baskısı) galatasaray'ı olumsuz etkilediği gibi fenerbahçe'yi olumlu etkilemiştir

ikinci dört senede ise galatasaray'ın dibe vurduğu yıllardır.Zaman zaman galatasaray iyi işler yapmış olmakla birlikte fenerbahçe'nin diğer kuluplerle farkı açmaya başladığı yıllardır bu yıllar. Fenerbahçe her zaman sonuca giden becerikli yaratıcı futbolcularla  sonuca  giderken galatasaray pas yapan oyun oynayan ama  sonuna getiremeyen derbiler için uygun olmayan  oyuncularla yenilmekten kurtulamamıştır.

üçüncü dört senede ise; zaman zaman galatasaray iyi kadrolar yakalamış olmakla birlikte derbilerde gereken sonuç alan  oyunu  oynayamamıştır. Fenerbahçe'nin arzulu istekli sert oyunu ve  girdiği  pozisyonları gerektiği gibi değerlendiren oyuncuların olduğu bir takım karşısında  galatasaray nerdeyse boş kaleye  golü atmaktan aciz bal yapmayan arıların bir arada  olduğu bir takım izlenemi vermiştir.

Hal böyle olunca  gerek  psikolojik faktörler  gerek iki takımın oyun anlayışı ve oyuncu yapısı bakımından Galatasaray Fenerbhaçe karşısında  iyi oynadığında  bile  sonuç alamayan, iyi bir anadolu takımı görüntüsü vermekten öteye gidememiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.