27 Aralık 2011 Salı

Esenyurt Türkiye’nin en yüksek kira getiren ilçelerinden

ü

Kentsel dönüşüm dinamiklerinin kendiliğinden harekete geçtiği Esenyurt’ta şu anda 15 bini 2012’de tamamlanacak 30 bin konutun inşaatı sürüyor. Bol arazi ve yüksek imar avantajlarının iyi kullanıldığı ilçe, kira getirisinde Ataşehir, Çankaya ve Konak gibi gözde ilçeleri geride bırakmış durumda



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın önemle üzerinde durduğu konuların başında yer alan kentsel dönüşüm, aslında İstanbul’un birçok bölgesinde kendiliğinden hayata geçiriliyor. Bu noktada İstanbul çapında örnek gösterilecek bölgelerin başında Esenyurt geliyor. Bölgede son 10 yıldır yürütülen dönüşüm çalışmalarından alınan verim, öylesine yükseldi ki, Esenyurt, Türkiye çapında kira getirisi en yüksek olan ikinci ilçe konumunu bile elde etti.

Ek imar avantajı yok
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve özel sektörün yatırımlarıyla çehresi tamamen değişen bölgede özellikle markalı konut yatırımları yeni bir çekim merkezi oluşturdu. Bölge, arsa sıkıntısının yaşandığı İstanbul’da büyük ölçekli yatırımlara imkân veren arazi yapısıyla yatırımcıların ilgisini çekerken, uygun fiyatlarıyla da ihtiyacı olanların konut almasını kolaylaştırıyor. Belediye yetkililerinin ifadesiyle yaşanan muazzam kentsel dönüşümün ek imar avantajı verilmeden sağlanması ise başarıyı pekiştiren en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Üstelik bu dönüşüm hareketi, metro, otobüs ve otoyol gibi hızla devam eden altyapı çalışmalarıyla da destekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.