21 Aralık 2011 Çarşamba

Disney Channel ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Dünyanın çocuklara yönelik önde gelen televizyon kanalı olan Disney Channel, 12 Ocak 2012 tarihinden itibaren Türkiye'de ücretsiz uydu kanalından yayına başlıyor. 



Disney Channels Orta ve Doğu Avrupa, Güney Afrika ve Orta Doğu Pazarlarından Sorumlu Programlama Direktörü Kate Morton, Disney Channel'ın Türkiye'deki program içeriklerinin paylaşıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Disney Channel'ın çocuk kanallarının başarılı bir örneği olduğunu belirterek, hem çocuklar hem de aileler için kapsamlı bir içeriğe sahip olduklarını anlattı. 

Morton, programlarıyla çocukların kendilerini iyi ifade etmelerini, kendilerine inanmalarını ve ailelerinin kıymetlerini bilmelerini amaçladıklarını söyledi. 

Disney Channel'ın 12 Ocak 2012 tarihinden itibaren Türkiye'de uydu üzerinden ücretsiz yayına başlamasından mutluluk duyduklarını ifade eden Morton, yayın döneminde kanalda gösterilecek programlardan bahsetti. 

Önümüzdeki dönemde Türkiye'den yapım şirketleriyle de çalışmak istediklerini belirten Morton, yerel prodüksiyon başlatacaklarını, bu prodüksiyonlarda Türkiye'den çocuk oyuncuların da yer alacağını anlattı. 

Morton, Türkiye'ye ilişkin önemli planları bulunduğunu ancak prodüksiyon yatırımı konusunda rakam veremeyeceğini kaydetti. 

Toplantıda verilen bilgiye göre, Disney Channel Türkiye'de ''Jassie, Yetenek Çiftliği, Fineas & Förb, Disney Büyücüleri, Uçan Tekne, Haydi Çalkala, Zeke ve Luther, İyi Şanslar Charlie, Pair of Kings, Balık Oltası'' gibi programlarıyla yer alacak. 

Uydu üzerinden ücretsiz yayınla Disney Channel, çocuk odaklı aileyi de kapsayan programlarını Türk hanelerin yüzde 60'ından fazlasına ücretsiz olarak ulaştırmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.