27 Kasım 2011 Pazar

Alacakaranlık efsanesi yeni filmleri nelerdir?

Alacakaranlık; Yeni nesil ergen eğlencesi

Yetişkinlere komik gelebilecek bu serinin yeni filmi “Alacakaranlık Şafak Vakti Bölüm 1” gelecek yıl sonlanacak hikâyenin dolgu malzemesi gibi zaten iki saatlik filmin yarısı düğün dernekle geçiyor. Serinin tutkunları elbette izlesinler geri kalanlar ise bu yeni nesil ergen eğlencesine bence hiç bulaşmasınlar.

Alacakaranlık serisi ilk kez 2008 yılında sinemaya uyarlandı. Alacakaranlık’ı 2009’da Alacakaranlık Efsanesi Yeni Ay 2010’da Alacakaranlık Efsanesi Tutulma takip etti. Ve nihayet Alacakaranlık Şafak Vakti 1 pek çok kopyayla vizyona girdi. Harry Potter’da da aynı yol izlenmiş final ikiye bölünmüştü. Sonuçta bu salt paraya odaklı bir gişe filmi adamlar kazançlarını ikiye katlayacaklar. Ancak bu filmin akıcılığını engelliyor ve bütünlüğünü bozuyor. İlk bir saat vampir erkek ve insan kadın arasındaki düğünü ve Rio açıklarındaki güzelim bir adada yaşanan balayını anlatıyor.

Aynada görünebilen gündüz gezip tozabilen hızlı hareket edebilen güçlü zengin ve ölümsüz vampir üstelik iyi kalpli sevecen ve insan sevdalısı… Vampirlere dair ezber bozan bir karakterden öte trajikomik bir tipleme bu hiç kuşkusuz. Sonra genç kadın vampir kocasından hamile kalıyor ve ardından kurt adam devreye giriyor. Romantik kurt adam vampire âşık bir kadın için kendi sürüsüne (kabile de olabilir) karşı çıkıyor çünkü o da insan sevgisiyle dolu. Şaka gibi… İnsan insanı sevmezken tüm yaratıklar insanları seviyor evet ancak masallarda olur. Şimdi güçsüz bir kadın ‘yarı tanrı’ gibi betimlenen vampirden hamile kalınca ne olur? Bebek onu ölüme sürükler vampire dönüşmesi gerekir. Kitabı okumadığım halde filmi izlerken aklıma bunlar geldi sadece fikir yürüttüm doğru da çıktı. Kendi adıma şaşırmadım hiç keyif almadım. Aksiyon da sınırlı olunca film bitmek bilmedi.

Filmin yönetmeni Bill Condon seri sayesinde dört yılda Hollywood’un ünlülerine dönüşen Kristen Stewart Robert Pattinson ve Taylor Lautner’in üzerine yıkıyor yükü özellikle Taylor iyi bir performans sergiliyor. Kristen de belli bir düzeyi tutturuyor ancak Robert için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Aslında formül basit; adı aşk… Fantastik de çekseniz aşksız olmaz sevda hala şu dünyada en cazip şey. Özellikle filmin fanatiklerin gençliğe adım atan meraklı çocuklar olduğu düşünüldüğünde…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.