27 Aralık 2012 Perşembe

Rektörler AKP'nin, biz ODTÜ'nün yanındayız - İTÜ Öğrencileri


Rektörler AKP'nin, biz ODTÜ'nün yanındayız!

Geçtiğimiz salı Günü Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi için ODTÜ’ye gelen Tayyip Erdoğan, ODTÜ’lü öğrenciler tarafından ‘Bilimi Satan, Emperyalist Savaş Çığırtkanı Tayyip, ODTÜ’den Defol!’ denilerek protesto edilmişti. Polisin Tayyip Erdoğan’ı üniversitesinde istemeyen ve en demokratik hakkını kullanarak bunu ifade eden öğrencilere sert saldırısı sonucu biri ağır olmak üzere birçok öğrenci yaralanmıştı. 

Bütün ODTÜ’lüler hep birlikte polis şiddetine, AKP zorbalığına karşı özgürlük için sınıfları boşaltırken, ODTÜ’lülerin üniversitelerine sahip çıkmaları AKP’nin kurmaylarını ve yandaş rektörlerini rahatsız etti.





Görüntüler ilk saldırıyı gerçekleştirenin polis olduğunu göstermiştir, ODTÜ’lüler buna karşı üniversitelerini savunmuşlardır. Bütün gerçek budur. Tayyip Erdoğan ve daha sonrasında onun bakanları ve rektörlerinin söyledikleri ise apaçık bir yalandır. 




ODTÜ’deki öğretim üyelerinin sorduğu soru da bilimin, akademinin olduğu bir yerde polisin şiddetinin ne işi olduğudur. Kendilerine uygulanan şiddete karşı direnme hakkına sahip olan öğrencilerinin hangi suçtan gözaltına alınmasıdır. 

Burada asıl sorun ODTÜ yönetiminin böyle bir kaygı ile kendi üniversitesinin geniş bir toplamının iradesini ortaya koyarken, açıklama yapan –başta İTÜ rektörü Mehmet Karaca olmak üzere- rektörlerin ne adına ve kimin adına açıklama yaptığıdır. İTÜ’de 50’ye yakın asistanı işten atan, piyasayı ve polisi okulun demirbaşı haline getirip; güvenlik personellerini her köşe başına fidan niyetine diken, yarıyıl tatili gelmişken hala yurt sorunu çeken öğrencilere rağmen “İTÜ’ye cami lazım” diyen, bilimsellikten bihaber olan KARACA kimi temsil etmektedir?

Bizler ODTÜ’de yaşananın bilimi satan, savaş çığırtkanı AKP’nin ve onun polisinin saldırısı olduğunu biliyoruz. Bizler ODTÜ’lü öğrencilerin ve akademisyenlerin bilime, ülkelerine ve üniversitelerine sahip çıktıklarını biliyoruz. Bizler son yapılan rektör açıklamalarının üniversitelerin değil, AKP’nin rektörlerinin istediği, fakat henüz yaratamadığı, üniversitelerin yapmış olduğu açıklamalar olduğunu da biliyoruz. 

Bu metnin altında imzası bulunanlar olarak "ODTÜ’yü kınama" adına AKP’ye yaranma telaşına düşen rektörleri ve özellikle İTÜ rektörünü kınıyoruz.

"Mehmet Karaca bizi temsil edemez, bizim adımıza başbakanın ağzıyla açıklama yapamaz" diyoruz ve ODTÜ’lü öğrencilerin mücadelesine biz de sahip çıkıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.