27 Aralık 2012 Perşembe

Galatasaray Üniversitesinde Rektör protestosu


ODTÜ’de Erdoğan'ı protesto eden öğrencilere yönelik polis saldırısının ardından öğrencileri suçlayan rektörler bildirisinde imzası olan Galatasaray Üniversitesi rektörü Ethem Tolga’ya karşı protestolar sürerken, Tolga'nın, "İmzamı çekmeyi ya da istifa etmeyi düşünüyorum" dediği iddia edildi...

Galatasaray Üniversitesi rektörü Ethem Tolga’ya karşı dün başlayan protestolar bugün de sürüyor. 

Derslerin boykot edilmesi sonucunda GSÜ’de hayat durdu, tüm dersler ve sınavlar iptal edildi. Öğrenciler ve akademisyenler bundan sonrası için ne yapacaklarını konuşmak üzere bir forumda buluştu. Yaşanan gelişmeler üzerine üniversite senatosu da toplandı. 

Forumun ardından rektörlüğe doğru yürüyüşe geçildi. Rektörlüğü kuşatan üniversiteliler rektörü aşağıya inmeye çağırıyor. 

"AKP'nin rektörü hesap verecek" sloganları atan öğrencilerden üç temsilci rektörlüğe çıktı. Öğrencilerin, rektörden aşağıya inmesini, imzasından dolayı özür dilemesi ve imzasını geri çekmesi talebiyle rektörle görüşmek üzere içeriye girdiği öğrenildi.

MSGSÜ, İTÜ ve Yıldız Teknik öğrencilerinin destek için barikatları aşıp girdikleri kampüsün dışında yüzlerce polis bekliyor.

Öğrenciler Rektör'ü protesto etti
İddialara göre rektör Prof. Dr. Ethem Tolga üniversite içinde “Ben buna zorlandım ve isteyerek yapmadım. Bu kadar da tepki beklemiyordum. İmzamı çekmeyi ya da istifa etmeyi düşünüyorum. Bildirinin böyle anlaşılacağı veya kullanılacağını bilsem baştan istifa eder imzalamazdım” dedi.

Rektör Ethem Tolga’yı protesto etmek için ‘Güvensizlik Oyu’ adı altında 134 öğretim görevlisi ve öğretim üyesinin imza toplamış, dün yapılan eylemde de rektör istifaya çağrılmıştı.

(radikal.com.tr-sendika.org)
Fotoğraf: twitter.com/yasemininceoglu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.