6 Eylül 2012 Perşembe

Türkiye’de en fazla sayfa görüntülenen siteler - ölçümleme Araştırması

Hangi Site Ne Kadar Tıklanıyor?
Gemius İnternet Ölçümleme Araştırması* Temmuz ayı verilerine göre; Türkiye’de en fazla sayfa görüntülenen site Facebook. Facebook’un ardından Google, Sahibinden, YouTube ve Mynet geliyor. En fazla kullanıcıya sahip siteler ise sırasıyla; Google, Facebook, YouTube, Live ve Mynet. İnternet kullanıcılarına erişim oranlarında ise Google birinci sırada.
Haber kategorisinde aylık trafiğe göre; Milliyet, Haziran ayında olduğu gibi en fazla sayfa görüntülenmeye sahip site. Milliyet, 7,5 milyon ziyaretçisiyle en fazla kullanıcıya sahip haber sitesi. Bu sitenin ardından Hürriyet geliyor. Hürriyet’in ziyaretçi sayısı 7,2 milyon.
Alışveriş kategorisinde Sahibinden.com, Haziran ayında olduğu gibi açık ara liderliğini koruyor. Ziyaretçiler Sahibinden.com’da ortalama 2 saat 17 dakika kalıyorlar. Markafoni, Trendyol, Gittigidiyor ve 1v1y ise alışveriş kategorisinde en fazla ziyaret edilen diğer siteler.
Video sitelerinde YouTube birinci sırada. 16 milyondan fazla ziyaretçisi bulunan YouTube’da kullanıcılar ayda ortalama 4 saat 16 dakika kalıyorlar. İzlesene ve Dailymotion, YouTube’un ardından en fazla ziyaret edilen diğer video siteleri.
Sosyal ağlar kategorisinde Facebook açık ara lider durumda. Temmuz ayında Türkiye’de 20 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Facebook’ta kullanıcılar ayda ortalama 15 saat 25 dakika kalıyorlar.Twitter, Facebook’un ardından sosyal ağlar kategorisinde ikinci sırada. 8,8 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Twitter’ın aylık trafiği bir önceki aya göre %139′luk bir artış göstermiş durumda. Ekşisözlük ise bu sitelerin ardından 3. sırada bulunuyor.
Kadın / Moda kategorisinde birinci sırada yer alan kadınlarkulubu.com, 2 milyon 130 bin ziyaretçisiyle aylık 27 milyon sayfa görüntülenmeye sahip. İkinci sırada yer alan avon.com’un ise aylık trafiği 25 milyon.
Müzik kategorisi altında TTNet Müzik aylık 57 milyon trafiğiyle birinci sırada bulunuyor. İkinci sırada ise 3 milyon sayfa görüntülenme sayısıyla Powerturk geliyor. Number One, radyofenomen ve powerfm de bu kategoride en fazla ziyaret edilen diğer siteler.
Oyun siteleri kategorisinde Stardoll aylık trafiğe (187 milyon) göre birinci sırada. İkinci sırada bulunan Trivian, 3,9 milyon ziyaretçisiyle site genelinde 129 milyon aylık trafiğe sahip.
Spor sitelerinde Fanatik, 3 milyon kullanıcısıyla birinci sırada bulunuyor. Aylık 288 milyon trafiği bulunan Fanatik’te ziyaretçiler ortalama 1 saat 2 dakika kalıyorlar. İkinci sırada bulunan Fotomaç’ın ise sayfa görüntülenme sayısı 164 milyon. SporX, NtvSpor ve Maçkolik de bu kategoride en çok ziyaret edilen diğer siteler.
Gemius İnternet Ölçümleme Araştırması, IAB-Türkiye önderliğinde RD, RVD ve ajansların bir araya gelerek oluşturduğu araştırma raporudur. 2012 yılının Ocak ayından itibaren Fusion teknolojisine geçilerek, araştırmaya dahil olmayı kabul eden ve kod yerleştirilen sitelerin yanısıra, o ay yeterli sayıda panelistin ziyaret ettiği tüm siteler de araştırma raporunda yer almaktadır.
Devamı için: http://smgconnected.com/hangi-site-ne-kadar-tiklan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.