İkram Hizmetleri Programı
Bölümün hedefi; Türkiye ve dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu; İkram
Öğrenciler, öğrenimleri boyunca İkram Hizmetleri alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma , geliştirme ve yürütme konularının önemini, İkram Hizmetleri İşletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
Bu programdan mezun olanlar; genellikle büro ortamında veya kapalı mekanlarda (mutfak, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve müşterilerle iletişim halindedir.
Bu program; Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bölümün Eğitime Başladığı Yıl: | 2009-2010 |
ÖSYM Kontenjanı: | 30 |
Burs Kontenjanı: | - |
Puan Türü: | YGS 5 |
Giriş Şartları: | YGS’den 160 ve üstü puan |
Öğrenim Süresi: | 2 Yıl |
Öğrenim Dili: | Türkçe |
Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri: | Yiyecek İçecek Hizmetleri, Konaklama, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Seyahat Acentacılığı, Seyahat İşletmeciliği, Tur Operatörlüğü, Turizm, Animatörlük, Eğlence Hizmetleri, Host ve Hosteslik, Ulaştırma Hizmetleri |
Dikey Geçişle Geçilen Programlar: | Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretmenliği, Beslenme ve Diyetetik |
Çalışma Alanları: | Bu programdan mezun olanların çalışma alanları oldukça geniştir. Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering, konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.