4 Ağustos 2012 Cumartesi

Büyük Britanya – Fransa Basketbol kadınlar maçı nefes kesti

Uluslarası platformda bayan basketbolu denince akla gelmeyecek ülkelerden birisidir Büyük Britanya , basketbola oldukça uzak bir ülke olan olan Büyük Britanya erkeklerde Loul Deng , Pop Mensah Bonsu gibi yıldızlara sahip olmasına karşın bayan basketbolunda öyle ismi duyulmuş bir yıldıza sahip değil belki Johannah Leedham bir yıldız olarak gösterilebilir. İşte bugün bu Büyük Britanya 2012 Londra Olimpiyatları’nda Fransa’yı yenmeye yaklaştı ancak uzatmaya kadar giden maçta bunu başaramadı. Büyük Britanya bundan önce oynadığı üç maçı kaybetmiş, Fransa ise 3 maçını da kazanmıştı. Maçın son dakikaları: Son dakikalara kadar mücadele içinde geçen mücadelede Büyük Britanya normal sürenin bitimine
son 59.6 saniye kala İngiliz basketçi Natalie Stafford’un üçlüğü ile 63-62 öne geçmeyi başardı. 25.8 saniye kala Büyük Britanya Johannah Leedham’ın basketiyle durumu 65-62 yaptı ve farkı 3′e çıkardı. Normal sürenin bitimine 18 saniye kala Fransa farkı 1′e indirdi ve skor 65-64 oldu. Büyük Britanya mola aldı. Fransa hemen mola dönüşü normal sürenin bitimine 16.4 saniye kala faul yaptı. Normal sürede son 12.6 saniye kala tekrar faul yapan Fransa’nın Büyük Britanya’yı faul çizgisine göndermek ve hücum hakkını kazanabilmek için bir faule daha ihtiyacı vardı . Onu da normal sürenin bitimine 10.9 saniye kala yaptılar. Serbest atış çizgisine gelen Kim Butler 2 atışı da attı ve Büyük Britanya farkı 3′e çıkardı skor 67-64 oldu. Fransa’ya faul yapmayan Büyük Britanya normal sürenin bitimine 6 saniye kala Celine Dumerc’in üçlük atışı basket olunca bunun bedelini ellerindeki maçın uzatmaya gitmesiyle ödediler. Normal süre 67-67 tamamlandı. Uzatmalarda maç yine mücadele içinde geçti. Uzatmalarda maçın bitimine 31 saniye kala skor 77-76 Fransa üstünlüğü ile idi. Maçın bitimine son 10.6 saniye kala faul çizgisine geçen Julie Page’in ilk atışı isabetliydi ancak 2.atışı kaçırdı ve skor 77-77 oldu. Fransa maçın son saniyesi içerisinde Celine Dumerc ile yine bir üçlük isabeti bulunca Fransa son 0.2 saniye kala 80-77 öne geçti. Son 0.2 saniyede hücum deneyen Büyük Britanya’nın maçı uzatmak için bir üçlüğe ihtiyacı vardı. Chantelle Handy süre ve maç bittikten sonra bu üçlüğü atınca üçlük geçerli  olmadı ve mücadeleden 80-77 Fransa galip ayrılmayı başardı.
Maçın yıldızı şüphesiz Celine Dumerc idi.  Hem normal sürenin hem de uzatmanın son saniyelerinde sahneye çıkarak Fransa’yı 2 kez ipten alıp can verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.