27 Nisan 2012 Cuma

TFF, 45 milyon Euro’luk tazminatı Fenerbahçe'ye ödeyecek

Davadan geri adım atılmasının ardından kulislere şu iddia düştü: TFF, 45 milyon Euro’luk tazminatı ödemeyi kabul etti, Fenerbahçe’ye herhangi bir ceza almayacağına dair garanti verildi

Fenerbahçe’nin UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine CAS’ta açtığı 45 milyon Euro’luk davadan vazgeçmesi gündemin ilk sırasına oturdu.

Davadan feragat etmeyeceklerini aylardır üstüne basa basa defalarca ifade eden Fenerbahçe yönetiminden detaylı bir açıklama yapılmaması ise hem taraftarı kızdırdı hem de türlü türlü iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. İddialar arasında öyle bir tanesi de var ki çok ses getirecek cinsten.
Bu iddia ses getirecek!
Söz konusu iddiaya göre pazarlıklar Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında geçti. Federasyon, “45 milyon Euro’yu federasyon olarak biz size verelim, çekin bu davayı. Bu yöntemi uygularsanız ayrıca soruşturma kapsamında ceza da almayacaksınız” teklifini getirdi.

Fenerbahçe yönetimi, UEFA ile ilişkileri ve gelmesi muhtemel yeni bir cezayı da düşünerek teklifi kabul etti, davadan vazgeçti. Federasyonun bu teklifi aylar önce de gündeme gelmiş, basına yansımış ancak Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören yalanlamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.