13 Mart 2012 Salı

Ahmet Şık'ın tahliye sonrası yaptığı müthiş açıklamalar

Ahmet şık hükümete ve cemaate meydan okudu. Ahmet şık cesaretinden gazeteceliğinden hiç bir şey kaybetmediğini bir kez daha gösterdi.

"eksik kalmış adalet bu ülkeye hukuk ve demokrasi getirmeyecek. sadece benim davamda 5 tutuklu var. onun dışında 100 civarında gazeteci hala içeride. ve ifade özgürlüğü meselesi bu ülkede sadece gazetecilerin sorunu değil. 600 civarında üniversite öğrencisi var. kck davasında 6000'in üzerinde tutuklu var. bunların hepsi düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilmesi gereken tutuklular. bunun mücadelesine biz devam edeceğiz ve "burada adalet ne zaman sağlanacak" diyeceksiniz...

Nedim Şener ve Ahmet Şık tahliye oldu foto galerisi


bu komployu kuran, yürüten polisler; savcı ve hakimler bu cezaevine girecek. burada ben ant içiyorum hepinizin önünde. onlar buraya girdiğinde bu ülkeye adalet gelecek. o cemaat bağlantılı, o çete bağlantılı adamlar buraya girecek, bunu da buraya yazıyorum.

çok net söylüyorum. bu işin sorumluları cemaat bağlantılılar, burada cemaatçi olan herkesi suçlamıyorum ama cemaatçi olup da bir çete faaliyeti gibi çalışan emniyetteki ve yargının içerisindeki bürokratik örgütlenme içerisindeki adamlardır bunun asli sorumluları. ama siyaseten sorumlusu da akp hükümetidir. bunlara cevaz verdiği için sesini çıkarmadığı için. ama herkes şunu bilsin, bunca baskı ve zulümden o iktidarın korktuğu ama bizim de özlemini duyduğumuz ve mücadelesini sürdürmeye devam edeceğimiz bir hayat çıkacak."


video

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.