12 Mart 2012 Pazartesi

Diana Taurasi Resimleri - Fotoğrafları - kariyeri

ABD’nin Batı kıyısında kalan California eyaletine bağlı Chino şehrinde 11 Haziran 1982 günü dünyaya gelen Diana Taurasi, çocukluk yıllarında Los Angeles Lakers’ın efsanevi oyuncusu Magic Johnson’ı kendisine rol modeli olarak seçmişti.

Taurasi, tıpkı Magic Johnson gibi, basketbolun yalnızca skor yapmaktan ibaret olmadığını biliyordu. Oyun hakkındaki temel bilgileri henüz çok küçük yaşlarda öğrenmişti bile. Ama daha fazlasını oynamaya devam ederek yapacağının da farkındaydı. California’nın yerel takımlarından birinde antrenörlük yapan Lou Zylstra, Dee’nin yeteneklerini keşfetmişti. Altıncı sınıfa giden Diana Taurasi’yi kendi takımında oynaması için ikna eden Zylstra, kadın basketbolunun en büyük yıldızlarından birinin kariyerini başlatan isimlerden oluyordu.

Diana Taurasi, lise yıllarında ise Don Lugo Lisesi için oynayacaktı. Çok geçmeden Güney Kaliforniya’nın yerel kahramanlarından olan genç Diana, okuldaki ilk senesinde iki ayrı maçta 51 sayılık performanslar gösteriyordu. İkinci yılında kariyer rekorunu 56 sayıya taşıyan yıldız adayı, üst üste beş maçı son dakikalar içerisinde bulduğu basketlerle takımı Don Lugo Conquistadors’a kazandırmıştı. Okuldaki son sezonu ise tarihe geçecek türden olacaktı.

Maç başına ortalama 28,8 sayı, 12,9 ribaund ve 4,2 asist ile Don Lugo Lisesi’nin tüm zamanlardaki en iyi derecesini elde etmesini sağlayan Diana Taurasi, kısa sürede ülke çapındaki her kolejin burs vermek için yarıştığı bir figür hâline geldi. Dee’nin annesi Lili, kızının eve yakın olmasını istiyordu. Talipler arasında UCLA (University of California) de vardı. Ancak Connecticut Huskies Antrenörü Gino Auriemma, çok kararlı gözüküyordu

Milli Takım ve Avrupa Kariyeri

Atina’daki olimpiyatlarda ABD Milli Takımı’ndaki en genç oyuncu olarak altın madalya kazanan Diana Taurasi, 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları’nda da aynı başarıyı tekrarladı. 2000 yılında U18 kategorisinde altın, 2001 yılında ise U19 kategorisinde bronz madalyayı boynuna takan Taurasi, 2006 yılında Brezilya’da yapılan Dünya Şampiyonası’ndaki üçüncülüğün ardından 2010 Çek Cumhuriyeti’nde altın madalya kazanmayı başardı.

Avrupa’da ilk olarak Rusya’nın Dinamo Moskova takımında forma giyen Diana Taurasi, 2007 senesinde aynı ülkeden Spartak Moskova’ya transfer oldu. Avrupa’daki her sezonunda rakipleriyle arasında büyük farklar yaratan yıldız basketbolcu, üst üste dört sezon (2007, 2008, 2009, 2010) EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. Son iki sezonda ise EuroLeague’de MVP (En Değerli Oyuncu) oldu. 2010-11 sezonu başında Fenerbahçe’ye transfer olan Diana Taurasi, sezon ortasında takımından ayrılmak durumunda kalmıştı. Stresli ortamlarda baskının üstesinden gelen büyük efsane, iki ve üç numaralı pozisyonlarda oynayabiliyor.

Sayısız başarının altında imzası olan 1.83 metre boyundaki Taurasi, kadın basketbolundaki en komple oyuncuların başında geliyor. Yeryüzündeki tüm sporseverlerin hayranlıkla izlediği Diana Taurasi, kariyerinin yeni bölümünde yeteneklerini Galatasaray Medical Park’ın başarısı için sergileyecek.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.