-

Başbakan Erdoğan eski paşaları ihanet etmekle suçladı

9 Eylül 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

“Eski Paşalar Vatana İhanet Ediyorlar”

Afyonkarahisar’daki cephanelik patlamasının ardından emekli askerlerin basında çıkan eleştirel yorumlarına tepki gösterenBaşbakan Erdoğan, “Ocaklarına ihanet içine girmişler” ifadelerini kullandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul’un Yedi Tepesine Yedi Tünel” projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sarıyer - Çayırbaşı tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışını yaptı. Erdoğan 2 bin 25 metrelik tünelin açılışını yaptıktan sonra makam aracının şoför koltuğuna oturarak tünel boyunca araç kullandı. Açılış öncesinde yaptığı konuşmada,Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamaya da değinen Erdoğan, “Olay olduğu andan itibaren atılan başlıklar yapılan yorumlar...Sadece farklı senaryolarla biri emekli generali getiriyor kendi olmadığı sürede ne tür el bombaları ithal edilmiş bundan haberi yok. Kendi zamanında varolanlar üzerinden açıklamalar yapıyorlar. Vatandaşım da dinleyince sanıyor ki işin gerçeği bu. İşin gerçeği bu değil maalesef. Bazı emekli askerler geldikleri ocağa ihanet ediyorlar. Sizin göreviniz bu mu? Bu ahlaki değildir bu vicdani değildir bu milletin gelecek ideallarine ket vurmaktır. Bazıları da bakıyorsunuz köşelerinde yapılan bazı hatalar varsa kasta mahsus yapıyorlar. Bekle dur bakalım. Bu işin incelemesi yapılacak. Hemen bir anda bir saatte netice bekliyorlar” ifadelerini kullandı. Erdoğan, diğer konularda özetle şunları söyledi:
KISKANÇLIK ÖLDÜRÜYOR Bizi kıskançlık öldürüyor. Birileri bir şey yapamıyorsa, yapanın attığı adımın da önünde duruyorlar. Derdimiz neydi biliyor musun? Bugün burada onu söylemek istiyorum. Derdimiz aslında Taksim’den geçen metroyu Maslak’taki İTÜ kampüsünde çıkarmaktı. Orada bir triyaj alanı oluşturalım demiştik. İSKİ’nin orada devasa bir yeri vardı. Biz yerin altında olmaya kotundan da istifade etmek suretiyle açığa çıkacak vagonların bakımını yapacağımız bir alan vardı. Ne yazık ki o zamanın üniversite yönetimi inanır mısınız bana hendek atlattı. Bize onu yaptırtmadı. Bu da olmazsa olmaz bir şeydi. Mecburen sanayi mahallesinin orada yerin altında triyaj alanı yapmak durumunda kaldık ki o da bize 250 milyon liraya maloldu. Bu tür şeylerle uğraşıyoruz.
MEDYA KULP TAKTI Yazılı ve görsel medyanın kopardığı kıyameti biliyorsunuz. Bu toplumu moralize etmeleri gerekirken karşıt güçlerle birlikte demoralize etmenin gayreti içine giriyorlar. Bu köprüler tamir bakım olmayacak mı? Bu bakımlar yapılmasın diye bir felaketle karşı karşıya kalacak olursak o zaman ne diyeceksiniz? O zaman da teneke takıp çalacaksınız. Bunlar olacak. Bunun için de en uygun mevsim ne zaman? Yaz. Neden? Okullar kapalı. Bu süre içinde bunu süratle yapalım dedik. Birçok kulp taktılar. Şu anda bitti okullarla beraber bu sıkıntı aşılıyor.
METROYA DAVET ETTİ Cumhuriyet tarihi boyunca İstanbul’da yapılan kavşak ve yol yatırımlarının toplamından daha fazlasını şu son 8 yılda yaptık. Tabii bunlar rahatsız oluyorlar. Söylemek durumundayım. ‘İzmir ilimiz şöyle çalışıyor’ diyor. Önce bir defa bak metro nedir hafif metro nedir. Sayın genel başkan önce bunu bir öğren. Senin İzmirle ilgili anlattıkların metro değil. Bunlar hafif metrodur. İzmir bu ulaşım sistemlerini yapamamıştır. Yapamadığı için Ulaştırma Bakanlığımız’dan yardım istemiştir. Ben bakanımıza verdiğim talimatla oradaki raylı sistemlerde bakanlığımız devreye girmiş oradaki hizmetler beraber yürümüştür. Bunlar hafif metro. Metro burada. Kadıköy - Kartal metrosunu hizmete açtık. Ana muhalefet genel başkanına tavsiye ederim. Kadıköy belediyesi kendi elinde. Kadıköy’e geldiğinde Kadıköy - Kartal ziyareti yaparsa isabetli olur. Hiç olmazsa metroyu görür.
ŞOFÖR KOLTUĞUNDA TÜNELİ GEÇTİ Konuşmasının sonunda İstanbul’daki köprü ve yol çalışmalarına da değinen Erdoğan, “İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşanan sıkıntılar sona erdi. Ben halkımdan bizi bağışlamasını diliyorum. Özür gerekiyorsa özür diliyorum. Bunların yapılmasının gereğini hatırlatmayı da görev biliyorum” dedi. Ardından Erdoğan, makam aracının şoför koltuğuna oturdu. Yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı da alan Erdoğan, 2 bin 25 metrelik Sarıyer - Çayırbaşı tüneli boyunca araç kullandı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-