-

2-B'nin yasalaşmasına sosyal medya ve Twitter'dan yoğun tepki

26 Nisan 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasanın Abdullah Gül tarafından onaylanması ile birlikte Twitter'dan yoğun bir tepki geldi.

Sosyal medyada konu ile ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar endişeli. İşte gelen bazı tepkiler:



''2-B kanunu ile orman niteliğinden çıkmış,üstünde; yol,ev,okul olan alanların tapusu verilecek sahibine... Cahil muhaliflere duyrulur.''




Ormanı yak 2-B kanunu olsun / üç beş kuruş ver de senin olsun / yandaşlar arsa sahibi olsun / Türkiye çöl olsun!


Hangi dindar zihin tanrı'nın yarattığı bu dengenin oksijen deposunu yok eder? 2-B Kanunu


CAS davasinin, 2-B Kanunu onaylandigi gun, geri cekilmesi, Basbakana tesekkurudur FB'nin!


Şu kanunların adını da doğru düzgün seçmediler gitti. 2-B kanunu ne lan, sanki uçlara emir veriyor "bak Tombo kaleme girmeyeceksin 2-B!!!"


2-B Kanunu yürürlüğe girdi. AKP oylarıyla rayiç bedelinin %70'e çıkarılması köylülerimizin mağduriyetine sebep olacaktır...


Cumhurbaşkanı abdullah gül 2-B Kanunu onaylamış. "ali ağaoğlu" bunu beğendi...


Bu yaz bol bol orman yangini görücez.. 2-B Kanunu bunu gösteriyo !


Kanuna göre, hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70’i olacak. Arazinin bedeli, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ise 3 yılda 6 eşit taksitte dışında ise 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz ödenebilecek. Peşin ödemelerde yüzde 20, bedelin yarısının peşin ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacak. Devlet üniversiteleri, bedeli karşılığında orman alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı tesis yapabilecek. Askeri yasak bölgelerde kalan orman vasfını kaybeden arazi üzerinde orman kadastrosu yapılacak. Kanun uygulanmasından elde edilen gelirlerin yüzde 3’ü, yatırım amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verilebilecek. Hanedana ait olduğu zannedilerek Hazine adına kaydı yapılan Denizli’nin bazı köylerindeki araziler, hak sahiplerine satılacak.
Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda, yapılan bazı değişikliklerle kabul edilerek yasalaştı.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-