13 Mart 2012 Salı

Komployu kuranlar buraya girecek -Ahmet Şık'ın açıklamaları:

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk'un tahliyelerine 'suç vasfının değişme ihtimali' ve 'tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak' kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, Şener, Şık, Çakır ve Musluk'un tahliyeleri yönündeki karara gerekçe olarak, 'suç vasfının değişme ihtimali' ve 'tutuklu kaldıkları süre'yi gösterdi.


Ahmet Şık: Asıl savaş şimdi başlıyor

KOMPLOYU KURANLAR CEZAEVİNE GİRECEK
OdaTV Davası'nda yargılanan ve bugün tahliye olan Ahmet Şık, cezaevinden ayrıldıktan sonra ilk açıklamasını yaptı. Ahmet Şık, "Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmez. 100 civarında gazeteci içeride. İfade özgürlüğü sadece gazetecilerin sorunu değil. Tutuklu 600 öğrenci var, KCK'den tutuklular var. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu komployu kuran polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girerecek. Bunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

Ahmet Şık ve Nedim Şener Silivri Cezaevinden çıktı
Ahmet Şık, "komplo"nun arkasında cemaatin tamamı var demiyorum ama cemaatle ilişkili insanlar var. Siyasi sorumluluk ise AK Parti hükümetine aittir" dedi.


Nedim Şener’in Silivri cezaevinden çıkarken yaptığı konuşma

İLK HABERİM HRANT'LA İLGİLİ OLACAK
OdaTV Davası'nda tahliyesine karar verilen gazeteci Nedim Şener, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Şener tahliye sevincini cezaevi çıkışında kendisini bekleyen yakınlarına sarılarak paylaştı.
Cezaevi önünde kendisini bekleyen kalabalık bir basın gurubuna açıklama yapan Nedim Şener tutuklanmasını, 'Dink cinayetinin arka planının karanlık kalmasını isteyen güçlerin komplosu' olarak tanımlarken ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi.
Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim hapishaneye girmemin nedeni Dink cinayetinin arka planını göstermek için hazırladığım kitaptı.
Benim ODATV ile bağlantım yoktu; yasadışı bir örgütlenmeyle de bağlantım olamaz. Sizler beni tanıyorsunuz, ben muhabirim. Ben gazeteciyim. Benim o tip bağlantılarım olamaz.
İlk gözaltına alınırken 'Hrant için adalet için' demiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adalet sağlam durmadığı zaman adalet oluşamaz. Adalete ihtiyacımız var. İşte bu yüzden dolayı mücadelemiz devam edecek.
Hrant Dink'i katleden güçler hem özgürlüğümüzü hem de basın özürlüğünü karartmaya çalışıyor. Beni hapise attılar. Gazeteci arkadaşlarımın, sizlerin saysesinde bu komployu boşa çıkarttık."
Şener, hapishanedeyken en çok sabahları kızını okula götürmeyi özlediğini söylerken, ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi ve ekledi: "Sizi şaşırtacağım"


Nedim Şener: İlk haberim Hrant Dink’le ilgili olacak

NEDİM ŞENER: KIZIMI OKULA GÖTÜRMEYİ ÖZLEDİM
Şener, "En çok sabahları kızımı okula götürmeyi özledim" dedi.


’Eşimi istanbul’da gezdirmeyi planlıyorum’



Nedim Şener Silivri’den ayrıldı



Silivri’de tahliyeler bekleniyor
Silivri’de tahliyeler bekleniyor


kaynak:focushaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.