13 Mart 2012 Salı

Başbakan Erdoğan'ın 13 mart grup toplantısı konuşması

Esenyurt'taki acı hadisenin tüm boyutlarının aydınlanması için yakın takipteyiz. Valimiz emniyet müdürlerimiz bakanımız harekete geçtiler ve olay yerinde ilk incelemeleri yaptılar. Bu hadisenin tekrar etmemesi için de tedbirleri daha da sıklaştıracağız. Çalışma Bakanıma da gerekli talimatları verdim. İş kazaları ve meslek kazalarını minimuma indirmek için çok daha kararlı tedbirleri hayata geçirecez. 
İsrail dünyanın en büyük açık hava hapishanesini bombalamaya devam ediyor. Hunharca katliamlarına devam ediyor. 5 günde 23 Gazzeli kardeşimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında okul yolundaki çocuklar da var. 
Afganistan'da da 1 Amerikan askeri 16 sivili katletti. Gazze ve Afganistan'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İnsanlar sadece öldürülmüyor, insanlar kendi topraklarından sürülüyor. Hayat hakkı elinden alınan nice insanın kendi topraklarında bir mezar hakkı dahi bulunmuyor. Dünyanın gözü önünde bunlar yaşanıyor. Afganistan'da Suriye'de insanlık vicdanı ayaklar altına alınıyor. Böyle bir gidişatın adil olmadığını her fırsatta söylüyoruz. 
Dün eski BM Genel SEkreteri Kofi Annan buradaydı. Kendisiyle bu konuları görüştük. İşlenen tüm bu cinayetlerin insanlığın geleceğine dair umutları da katlettiğine inanıyoruz. Tüm samimiyetimize rağmen Ortadoğu'da katliamlar devam ediyor. Bize düşen haksızlık karşısında boyun eğmeden dik durmaktır. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz..
Buradan Gazze'ye yapılan insanlık dışı saldırılara son verilmesi çağrısını yapıyorum. İsrail'in uyguladığı devlet terörüne dur demesi çağrısında bulunuyorum. Gazze'deki kardeşlerimize de dayanışma mesajımızı gönderiyorum. Özellikle bazı medya guruplarının Gazzeli direnişçileri militan olarak taktim etmelerini anlamakta zorlanıyorum. Gazzedeki direnişçiler bir militan bir terörist değildir. Onlar topraklarını koruyan direnişçilerdir. İslam coğrafyasında yaşanan bu gelişmeler adalet duygusunu yerle bir ediyor. Medeniyet ittifakı için attığımız adımlar Afganistan, Filistin başta olmak üzere bazı ülkelerde boşa çıkartılıyor. Bu hassas süreçte bazı ülke devlet başkanlarının da son derece sorumsuz bir tutum takındıklarını görüyoruz. 
Fransa Devlet Başkanı Sarkozy daha saldırgan bir tutum izlemeye başladı. Bizzat kendisi yabancı düşmanlığını tahrik ediyor. Bunu iç politika malzemesi yaparak AB'nin evrensel değerlerini hedef alan çok tehlikeli açıklamalar yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.