-

08.02.2012 hangi illerde kar tatili olacak?

7 Şubat 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aşırı kar yağışı nedeniyle okullar yarın bir gün tatil edildi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan karar gereği yarın ilçe genelinde ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime bir gün araverildiğini, kararın ulaşımda yaşanacak muhtemel olumsuzluklar nedeniyle alındığını kaydetti.

Bugün kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda öğleden sonra yarım gün ara verilmişti.

YOZGAT 

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Yozgat Valiliği de, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin yarın idari izinli olduklarını duyurdu.

AĞRIAğrı merkez ve ilçe merkezleri hariç, köyler, beldeler, yatılı ilköğretim okulları ve taşıma merkezli okulların yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle 3 gün tatil edildiği bildirildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il ve ilçe merkezleri hariç, köyler, beldeler, yatılı ilköğretim okulları ve taşıma merkezli okulların Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle 3 gün tatil edildiği belirtildi. 

Açıklamada, ortaöğretim kurumlarında yapılan not yükseltme sınavlarına katılamayan öğrencilerin, okul yönetimi tarafından belirlenecek tarihlerde not yükseltme sınavlarına girebilecekleri kaydedildi.
MALATYA Malatya il merkezinin ardından 8 ilçede de okullar tatil edildi.

Malatya Valiliği; Yeşilyurt, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde de 8 Şubat Çarşamba ve 9 Şubat Perşembe günleri ilköğretim ve liseleri 2 gün tatil etti. Kale, Arguvan, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde ise 8 Şubat Çarşamba günü için ilköğretim ve liseler tatil edildi.

Arapgir ilçesinde ise okullar 8 Şubat Çarşamba, 9 Şubat Perşembe ve 10 Şubat Cuma günü olmak üzere 3 gün tatil edildi.

BİNGÖL 
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 8-9 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

ELAZIĞElazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada da, İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 10 ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ve 9 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi.

Belirtilen tarihlerde il merkezinde ve ilçelerde bulunan taşımalı eğitim yapılan okulların da tatil edildiği kaydedildi.

KONYAEtkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime Konya'nın Bozkır ilçesinde 1,5 gün, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde ise yarım gün ara verildi.

Bozkır Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bozkır merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1,5 gün ara verildiğini belirtti.

Sarıkaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Beyşehir'de de etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede köylülerin geçim kaynağı olarak beslediği kıl keçileri, etkili olan ağır kış şartlarına rağmen beyaz örtüyle kaplı açık arazilerde her gün sürüler halinde yürüyüşe çıkarılıyor.

Sürü sahipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle küçükbaş hayvanlarını beslemekte zorluk çekiyor. Sürüler, uzun süre kar altında ot bulmaya çalışırken, besin ihtiyaçlarını alandaki kurumuş yapraklarla karşılamaya çalışıyor



KARAMANKaraman'da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Sarıveliler ilçesinde okulların bugün öğleden sonra tatil edildiği bildirildi.

Karaman-Mersin karayolu Sertavul Geçidi'nde da kar yağışı yüzünden ulaşım güçlükle sağlanıyor. Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde sabah saatlerinden buyana yoğun şekilde devam eden kar yağışı, ilçe merkezlerinde 80 santimetreye kadar ulaştı.

Kar yağışı nedeniyle Sarıveliler-Konya, Başyayla-Konya ve Sarıveliler-Alanya yolları ile bu ilçelere bağlı 15 köy yolunun kapandığı bildirildi.

ÇANKIRIÇankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Orta ilçesi ve bağlı köylerde yarın eğitim yapılamayacak.

Çankırı Valiliğince yapılan açıklamada, sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Orta ilçesi ve köylerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Valilik, daha önce yaptığı açıklamada da Çankırı merkez ile Eldivan ve Şabanözü ilçelerinde yarın eğitim yapılamayacağını bildirmişti.

ADIYAMANAdıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 3 gün tatil edildi.

Gölbaşı'nda dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile köy ve beldelerdeki ilk ve ortaöğretim düzeyindeki okullarda 3 gün eğitime ara verildi. Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman yaptığı açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 3 gün tatil edildiğini belirtti. Özduman, "Şiddetli kar yağışı nedeni ile köy yollarının kapalı olması taşıma servislerinin taşımayı yapamaması ve öğrencilerin can güvenliği için ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile okullar 3 gün tatil edilmiştir." dedi.

İlçede devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Yetkililer yol açma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-